martes, 24 de marzo de 2020

LENTELLAS CON CHOURIZO


INGREDIENTES (para 4 persoas):

400 gramos de lentellas
1 cebola
1 pataca pequena
1 apio
1 tomate
1 cenoria
1 chourizo
Comiño, especias para callos, noz moscada, pementa doce
Sal, aceite, auga


  • Poñemos auga nunha pota, engadimos o sal e as lentellas. Botamos tamén a cebola, o apio, a cenoria e a pataca (dentro dunha rede para legumes, se temos unha, para logo sacalas da pota). Se temos un anaco de carne podemos engadilo tamén.
  • Mentres comezan a ferver as lentellas, poñemos nunha tixola un pouco de aceite, o chourizo cortado ao gusto de cadaquén e raiamos o tomate.
  • Engadimos as especias tixola: un pouco de comiño, especias para callos, noz moscada e pementa doce removemos ben. Botamos tamén un pouco de auga da pota das lentellas e deixamos cociñarse 5 minutos.
  • Pasado este tempo engadimos todo o contido da tixola á pota, removemos e deixamos cociñarse outros 20 minutos.
  • Pasado este tempo, retiramos as legumes e as trituramos co batedor, facendo un puré que volveremos a engadir ás lentellas. Remexemos e deixamos outros 5 minutos ao lume.
  • Xa temos as nosas lentellas listas!

2 comentarios:

French omelette with chorizo

Ingredients 3 eggs 3 slices of chorizo A tablespoon of olive oil A pinch of salt Directions 1. Beat eggs and salt in small bowl unti...