xoves, 26 de marzo de 2020

ARROZ CON POLO



INGREDIENTES:

1 1/2 cunca follas de cilantro

4 follas de espinaca

4 patas e coxas de polo sen pel

Sal e pementa

1/4 cunca aceite vexetal

1 cunca de cebola picada

1 cullerada de allo picado

1/2 cunca de pasta de chile

1 cunca de cervexa

2 cuncas de caldo de polo

1 cunca aceite vexetal

2 cuncas de arroz de gran longo

1/4 cunca de chícharos (petit pois, guisantes)

1/4 taza de cenoria

1/2 pementa vermella, cortada en

1 cunca de millo branco

Instrucións


1.Nun liquidificador, mestura o cilantro xunto coa espinaca e a auga para facer unha pasta suave. Reserva.

2. Secar o polo cunha toalla de papel e condimentalo con sal e pementa. Nunha cazola, quenta o aceite a lume medio e frite o polo ata que estea dourado polos dous lados, aproximadamente 7 minutos. Retírao da pota e pona nun prato.


3. Na mesma pota, frite a cebola, o allo e a pasta de pementa amarela, axitando durante 5 minutos. Engadir o cilantro e a espinaca licuada, fritir durante 3 minutos. Engade a cervexa, o caldo de polo e engade o pollo á pota.


4. Ferva, cubra e baixa o lume. Cociñar durante 20 minutos. Corrixir o condimento con máis sal e pementa se é necesario.


5. Noutra pota quenta 1 cullerada de aceite. Engadir o arroz e remexer ben. Engade os chícharos, as cenorias, o pemento, o millo e 3 cuncas de 1/2 do caldo que empregou para cociñar o polo. Deixar ferver, cubrir, baixar o lume ao mínimo e deixar cociñar 20 a 25 minutos. Incorporar cunha tenedor e cubrir de novo.


6. Cando o arroz estea listo, servilo en catro pratos, encima cunha perna de polo e salsa criolla ao lado. Se tamén queres un pequeno zume no que se cociñou o polo.

7. Para facer a salsa criolla, corta 1/2 cebola vermella en franxas moi finas en longo, lave ben e drena. Mestura con 1/2 tomate cortado en tiras moi finas, follas de cilantro, sal, pementa, zume de 1 limón e 1 cucharada de aceite de oliva. Se queres podes engadir tiras de chile.

2 comentarios:

French omelette with chorizo

Ingredients 3 eggs 3 slices of chorizo A tablespoon of olive oil A pinch of salt Directions 1. Beat eggs and salt in small bowl unti...