martes, 31 de marzo de 2020

" CROQUETAS CASEIRAS DE ESPINACAS E CHICHARRÓNS "



📌 INGREDINTES:

▪ Aceite de oliva (8 culleres)
▪ Manteiga (50 grs.)
▪ Fariña (400 grs.)
▪ Leite (1l.)
▪ Noz moscada (pizca)
▪ Sal (pizca)
▪ Espinacas e chicharróns (400 grs.)
▪ Ovos (4 uds.)
▪ Pan raiado

📝 PREPARACIÓN:

  1. Tostamos a fariña para a bechamel: Ponse a tixola/pota ó lume co aceite e a manteiga. Cando esté un pouco quente (bastante antes de botar fume) apártase a pota e vaise botando con unha culler de madeira a fariña á pota movéndoa ata que se vexa que se fai masa. É importante removela durante 3 ou 4 minutos para que se toste a fariña e as croquetas non sepan a fariña cruda.
  2. Facemos a bechamel: Ponse novamente a pota ó lume frouxo e añádese o leite pouco a pouco; sin parar de mover a masa ata que esté cocida e consistente. Entón engádese a noz moscada, un pouco de sal e o ingredinte elexido picado, neste caso as espinacas e os chicharróns. Déixase cocendo na pota sen parar de movela ata que se espese.
  3. Enfriamos a masa das croquetas: Unha vez espesa a bechamel, vacíase nunha bandexa e déixase enfriar fóra da neveira durante unha hora aproximadamente. Despois, métese na neveira unhas dúas horas como mínimo, mellor dun dia para outro, tapándoa con papel film para que non se seque. Isto ata que a masa se enfríe de todo e quede ben espesa.
  4. Damos forma ás croquetas caseiras: Bátense os ovos aparte. Unha vez fría a masa, con moito coidado e coa axuda de dúas culleres, unha en cada man, vanse formando e moldeando as croquetas do tamaño da culler máis ou menos. Non o fagas coas mans, é mellor coas culleres. Vas pasándoas por fariña, polo ovo e déixalas no prato do pan raiado. Ahora coas dúas mans recolles as croquetas ó mesmo tempo que colles unha morea de pan raiado coas mans, para que non se che pegue ós dedos. Empana ben as croquetas e dalle a forma, que queden ben cubertas e compactas. E así con todas, ata rematar a masa. Vai deixándoas nun prato grande. Cando xa estén todas empanadas, méteas na neveira unha hora.
  5. Fritimos as croquetas:  Frítense en bastante aceite quente, que as cubra. Dalles a volta con coidado e ten coidado porque se queiman moi axiña. Cando se poñan doradas sácanse e póñense a escorrer sobre papel de cociña para sacarlles o exceso de grasa. Emplatamos (decorando do xeito que nos guste) e a papar !


Bacallau ó forno

Ingredientes ( 4 personas)
 4 lomos gordos de bacallau.
2-3 pementos grandes vermellos/ verdes.
1 cebola
Aceite

Preparación: 
Botamos abundante aceote nun sartén e douramos a cebola cortada en cachiños moi pequenos.
Mentras se doura a celola imos picando os pementos, tamén en cachiños pequenos para engadirlle a cebola, unha vez todo na sartén deixamos pochar todo durante 15 minutos aproximadamente.
Cando esté todo pochadiño reservamos.
Nunha bandexa apta para o forno poñemos os lomos de bacallau e botámoslle por enriba toda a salsa feita na sartén e que tiñamos reservada.
Meter no forno a 180 durante 20/25 min.
A esta receita non lle botamos sal porque o bacallau xa está a punto de sal.
Podemos acompañar este bacallau cunhas patacas cocidas e unha ensalada.
A comer!!

Nesta segunda foto vemos a cebola e os pementos dourandose na sartén.


luns, 30 de marzo de 2020

FILLOAS


INGREDIENTES
1/2 l. de leite200 grs de fariña
4 ovos
50Grs de mantequilla fundida
Unha pizquiña de sal
Aroma o gusto( limón rallado, canela, vainilla..)
Azucre e canela moida para espolvorear
Paso 1º
Mezclamos nun cacharriño axeitado todos os ingredientes menos a fariña, que se porá o final, pouco a pouco. Si queda algun bolo, colarémos a masa.

Paso 2º
Poñemos unha tixola no lume, untada con mantequilla (ou touciño, si se quere ser mais fiel á tradición...) Quentamos ben.
Paso 3º
Collemos como 1/2 cucharón de masa que extenderemos na tixola , movéndona suaviño. Cando esté callada, levantaremos un borde axudados con unha culler , e collido cos dedos, daremoslle volta sin medo. Un pouco mais no lume...e fora: a un plato. Botamolle azucar e canela ó gusto. ... E bó proveito.





THE PERFECT SANDWICH


INGREDIENTS:
-A SLICE OF CHESSE
-A JAR OF JAM
-A BOTTLE OF KEPTCHUP
-A BOTTLE OF MUSTARD
-2 SLICES OF BREAD

STEP 1: put the 2 slices of bread into the toast.
STEP 2: put the toasted bread in a plate.

STEP 3: whith a knife, spread one slice of bread with mustard and keptchup, then put the slices of chese and jam.
STEP 4 : finaly put the other slice of bread on top and, enjoy!
                               

pizza peperoni

Pizza Pepperoni

Tomato
1 pizza mass
Mozzarella
Pepperoni
Grated
Cheese
Salami
Oregano
Method
  • First, on the mass, we spread a layer of tomato paste with the help of a knife.
  • Then, we placed a layer of Mozzarella.
  • Later, we cut 20 slices of pepperoni and uniformly distributed.
  • We add a few pieces of salami. By last, we sprinkle grated cheese and oregano to our taste.
  • We bake for 10 to 15 minutes at 180° and ready.


torta de nutela e obleas



TORTA DE NUTELA E OBLEAS



                                                                                                                                     



         INGREDIENTES:


   UN PAQUETE DE OBLEAS (15 und)
   UN BOTE DE NUTELA
   UNS KITKATS, UNS BARQUILLOS E UNHAS GALLETAS OREO PARA DECORAR.


            PREPARACIÓN:

      1.-  O primeiro que temos que facer e quentar a nutela no microondas para que nos sea mais facil de untala.
      2.-Con un coitelo imos untando as obleas con unha capa fina de nutela amodiño para que non nos rompan, asi ata rematar as obleas,.
      3.-Para o remate facemolo con unha oblea sin untar e apretamolas ben, prensandoas ben para que queden ben apretadas.
      4.-Cubrimos esta ultima con unha boa capa de nutela e decoramola con unhas oreo,barquillos e kitkas o gusto de cada un.
        5.-Metemola na neveira e deixamola enfriar.





                 Espero que vos guste 👌👌👌😜 😜😜
        
               


 









domingo, 29 de marzo de 2020

CHOCOLATE BROWNIE

Ingredients:
Two spoons of sugar.
Two spoons of flour.
A spoon of cocoa powder.
An egg.
A spoon of sunflower oil.
A spoon of milk.

Preparation:
Mix all the ingredients in a bowl and stir them. Then, put it into the microwave for two minutes and...Enjoy!!

French omelette with chorizo

Ingredients 3 eggs 3 slices of chorizo A tablespoon of olive oil A pinch of salt Directions 1. Beat eggs and salt in small bowl unti...