luns, 20 de abril de 2020

ORELLAS

ORELLAS

INGREDIENTES:

- 1 kg de fariña
- 200 g de manteiga
- A raiadura dun limón
- A raiadura de media laranxa
- O zume dunha laranxa
- 3 ovos
- 75 g de azucre glaseé
- Un frasco de anís para repostería





PREPARACIÓN

Bátense os ovos co azucre, as raiaduras de laranxa e limón, o zume e o anís.
Pouco a pouco vaise incorporando a fariña, removendo continuamente cunha espátula de madeira. Canto máis se amase, máis fina resultará a masa. Incorpóraselle tamén a manteiga que previamente abrandamos.
Espolvoreamos fariña sobre unha superficie de mármore e extendemos sobre ela a masa que preparamos ata conseguir unhas láminas moi finas. Córtase a masa en rectángulos duns 15 x 10 cm e fríense por ambas partes en aceite non moi quente.
Mentres se fríen pódenselles dar cun garfo a forma de orella. Deben quedar dunha cor dourada.
Según se van sacando da tixola, escúrrense de aceite sobre un papel de cociña. Unha vez frías espolvoréanse co azucre glaseé.

1 comentario:

  1. Ui, que gañas me fixestes das orellas,a miña avoa bótalle moito anís pero o licor. Encántanme os doces do Entroido! 😍

    ResponderEliminar

French omelette with chorizo

Ingredients 3 eggs 3 slices of chorizo A tablespoon of olive oil A pinch of salt Directions 1. Beat eggs and salt in small bowl unti...