1.Nun
liquidificador, mestura o cilantro xunto coa espinaca e a auga para
facer unha pasta suave. Reserva.
2.
Secar o polo cunha toalla de papel e condimentalo con sal e pementa.
Nunha cazola, quenta o aceite a lume medio e frite o polo ata que
estea dourado polos dous lados, aproximadamente 7 minutos. Retírao
da pota e pona nun prato.
3.
Na mesma pota, frite a cebola, o allo e a pasta de pementa amarela,
axitando durante 5 minutos. Engadir o cilantro e a espinaca licuada,
fritir durante 3 minutos. Engade a cervexa, o caldo de polo e engade
o pollo á pota.
4.
Ferva, cubra e baixa o lume. Cociñar durante 20 minutos. Corrixir o
condimento con máis sal e pementa se é necesario.
5.
Noutra pota quenta 1 cullerada de aceite. Engadir o arroz e remexer
ben. Engade os chícharos, as cenorias, o pemento, o millo e 3 cuncas
de 1/2 do caldo que empregou para cociñar o polo. Deixar ferver,
cubrir, baixar o lume ao mínimo e deixar cociñar 20 a 25 minutos.
Incorporar cunha tenedor e cubrir de novo.
6. Cando o
arroz estea listo, servilo en catro pratos, encima cunha perna de
polo e salsa criolla ao lado. Se tamén queres un pequeno zume no que
se cociñou o polo.
7. Para
facer a salsa criolla, corta 1/2 cebola vermella en franxas moi finas
en longo, lave ben e drena. Mestura con 1/2 tomate cortado en tiras
moi finas, follas de cilantro, sal, pementa, zume de 1 limón e 1
cucharada de aceite de oliva. Se queres podes engadir tiras de chile.
Boísima pinta Alessia! Moi ben!
ResponderEliminarQue plato máis colorido, seguro que está moi sabroso. Gracias Alessia! 😍
ResponderEliminar