EMPANADILLAS
DE CARNE (15 unidades)
Ingredientes:
- 1
paquete de masa de hoxaldre conxelada.
- 400 g
de carne picada.
- 1
pemento vermello.
- 2
cebolas medianas.
- Salsa
de tomate.
- Aceite
de oliva.
-1 ou 2
ovos.
 PREPARACIÓN:
(Antes de comezar coa
preparación da receita hai que deixar 
desconxelar a masa durante
dúas horas).
1. Fritimos a carne picada
nunha tixola cun pouquiño de aceite de
oliva.
2. Picamos moi miudiña a
cebola, a cenoria e o pemento. Cando a
 carne picada estea un pouquiño
feita, engadimos os vexetais e 
deixamos pochar todo xunto a lume non
moi alto durante un 
cuarto de hora máis ou menos.
3. Engadimos a salsa de tomate
en abundancia, misturamos todo 
cunha culler de madeira e reservamos.
4. Nunha mesa coa superficie
moi limpa, esparexemos un 
pouquiño de fariña por riba para
traballar ben a masa e que non 
se nos pegue á mesa.
5. Estendemos cun rolo a masa
ata que quede unha capa finiña.
6. Cun bol pequeno ou unha
cunca grande vamos facendo a forma
 redonda das empanadillas.
7. Poñemos unha culler da
carne picada tiñamos reservada no 
centro do redondel de masa e
pregamos o redondel sobre si 
mesmo.
8. Cun garfo imos selando os
extremos da empanadilla. Con ese 
mesmo garfo damos un par de
pinchazos á parte do recheo para 
 que no forno non estoupe.
9. Batemos 1 ou 2 ovos e cun
pincel de cociña pintamos as nosas 
empanadillas para que collan unha
cor dourada ao fornealas.
10. Metemos no forno un cuarto
de hora (no noso forno como 
non quence moito puxémolo a 220 Cº)
 11. PAPAMOS
AS NOSAS EMPANADILLAS!

 
 
 
 
Que pintaza Sabela! E que ven que se cociñen no forno así evitamos o aceite da fritura. Gustarame facelas!👌
ResponderEliminarProbarémos a facelas un día Sabela!
ResponderEliminarGorka.